Website bestelling inpakken WooCommerce

December: WooCommerce bestellingen in (laten) pakken

Leestijd: 2 minuten (366 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

15 december 2016 08:05

December: Cadeaus's versturen met WooCommerce

Inpakpapier via WooCommerce

Sinterklaas is helaas al even uit het land, maar de Kerst hebben we nog te goed. Natuurlijk kun je deze blog ook opslaan in je favorieten en volgend jaar nog eens rustig doorlezen.

Cadeau's inpakken

We gaan het namelijk hebben over het inpakken van bestellingen via jouw WooCommerce webwinkel. Immers; als iemand een cadeau bestelt in jouw WooCommerce webwinkel, is het dan niet handig dat die ingepakt en wel geleverd wordt? "Absoluut!" hoor ik je denken, maar hoe weet ik of de bestelling ingepakt moet worden?

Het antwoord op die vraag is misschien wel eenvoudiger dan je denkt.

Zoekwoorden bepalen

WooCommerce Gift Wrapper

De WooCommerce Gift Wrap plugin is een plugin die een eenvoudige optie toevoegt aan jouw WooCommerce webwinkel. Namelijk een optie (checkbox) om een bestelling in te laten pakken. De bezoeker ziet deze optie en kan deze eenvoudig aan of uitvinken. Jij, als webwinkel beheerder, kunt hier vervolgens een prijs aan koppelen.

Het gaat in deze niet zozeer om te verdienen op inpakpaier, maar om de service die je verleent aan je klanten. Zij hoeven niet speciaal de deur uit voor sinterklaas- of kerstpapier en zijn geneigd eerder een bestelling te plaatsen.

 

Uitbreiden?

Je kunt natuurlijk nog een stap(je) verdergaan en een bezoeker een keuze laten maken. Vinken zij aan dat ze de bestelling in willen laten pakken, geef ze dan de keuze of het is voor Sinterklaas, Kerst of geen van beide (verjaardag)? Beheer je een webwinkel met babykleding, vraag dan bijvoorbeeld naar het geslacht. Zo kun jij vervolgens kiezen tussen roze of blauw inpakpapier.

Feestmaand-proof

Op deze manier ben je als WooCommerce webwinkel helemaal feestmaand-proof. Je bestellingen kunnen ingepakt en wel de deur uit. Het enige dat je natuurlijk niét vergeten mag, is om de prijssticker even te verwijderen..