profile image

Rick de Jong

Strategie

19 april 2016 02:06

Major update WordPress plugin

Nieuwe interface voor Open RDW WordPress plugin

Een van onze meest populaire plugins op de WordPress Repo (de Open RDW plugin) is voorzien van een major update. De OpenRDW is volledig opnieuw omgebouwd en - evenals de WooCommerce WeFact- voorzien van een nieuwe interface. De lijn van de interface is doorgetrokken uit onze andere plugins, zoals de makelaars plugins geschikt voor de CRM-pakketten van Realworks, Venum en andere makelaars koppelingen evenals de Autobedrijven en voertuigen plugin.

Instellingen Open RDW (PRO)

De interface zorgt voor een overzichtelijk dashboard waar diverse instellingen terug te vinden zijn. Daarnaast vind je in het dashboard de nodige informatie over het gebruik van de plugin in combinatie met externe (formulier) plugins, shortcodes en het gebruik van de plugin in widgets.

OpenRDW API / Json

Natuurlijk is de interface niet dé reden voor een volledige rebuild. Die keuze is gemaakt op basis van twee factoren. Enerzijds is dit de wijziging van de RDW om per 1 december 2015 een volledig open JSON call te gebruiken voor het oproepen van kenteken informatie. Dit was voorheen een gesloten call, waarbij een API key nodig was. Deze API key is volledig overbodig en de opbouw van de plugin is hiermee dusdanig aangepast dat dit in onze ogen het moment was om ons arsenaal aan kentekenkoppelingen te voorzien van de - in onze ogen - nodige update(s).

Naast de OpenRDW plugin zijn ook onze VWE en AutotelexPro koppelingen voorzien van de nieuwe interface.

Twee varianten

Naast de interface en manier van oproepen van data, is er nog een grote wijziging in de OpenRDW plugin. Namelijk de OpenRDW Pro variant. Je kunt onze gratis plugin nog altijd volledig gratis proberen en testen, maar wil je gebruik maken van meer features of koppelingen met externe systemen, dan is daar een speciale PRO variant voor.

De Pro variant beschikt over tal van extra features en mogelijke add-ons;

- WooCommerce koppeling
- Backend toevoegen van voertuigen
- Extra velden
- Velden sorteren
- Extra formulier opties

WooCommerce

Een veelgevraagde feature in de Open RDW plugin is de WooCommerce koppeling. We zijn dan ook enorm blij dat we vanaf vandaag volledige WooCommerce ondersteuning bieden. Door de WooCommerce koppeling kun je je bezoekers producten tonen op basis van een door hen ingevoerd kenteken. Je koppelt producten op basis van door jou gewenste gegevens. Dit kunnen merk, model en bouwjaar zijn, maar ook categorieen of (custom) taxonomies.

Backend toevoegen van producten

Eveneens een gevraagde feature, die weliswaar meer uit verwarring ontstond, is het toevoegen van voertuigen als Custom post, op basis van een ingevoerd kenteken. Vooral lease maatschappijen hebben bij ons dit verzoek neergelegd, om op die manier gebruikte lease auto's aan te kunnen bieden. De beheerder voert in het backend een kenteken in, vult deze gegevens aan met foto's, kilometerstand en aanbiedingtekst en de rest van de gegevens wordt automatisch aangevuld.

Op deze manier creëer je je eigen voorraadbeheer systeem op basis van ingevoerde kentekens.

Extra velden & velden sorteren

Eveneens een uitbreiding van de PRO variant t.o.v. de gratis variant is het aantal velden (welke worden opgeroepen via sidecalls). Waar de gratis variant beschikt over 24-data velden van een voertuig, zijn dat in de PRO variant meer dan 80. Een extra voordeel aan de PRO versie is dat je de volgorde waarop de velden wordt weergegeven is te wijzigen. Je kunt via drag & drop de volgorde aanpassen en/of alle velden in en uit schakelen.

Extra formulieren

Het houdt maar niet op qua extra features van de PRO variant. Naast ondersteuning voor Contactform 7 is er in de PRO variant namelijk ondersteuning toegevoegd voor GravityForms en iPhorm / QuForm. Meerdere contactmodules worden uiteraard toegevoegd in de nodige updates.