112Fryslan

Sinds jaar en dag is 112Fryslan een begrip in Friesland. Bij ongelukken (groot en klein), stormschade en andere gebeurtenissen surft men al snel naar 112fryslan.nl om te kijken wat er aan de hand is. Met snelle nieuwsitems en foto's ter verduidelijking, kan een ieder zien wat er bij hem of haar in de straat, stad of het dorp aan de hand is.

Vanaf 18 augustus is 112Fryslan door Tussendoor voorzien van een nieuwe website. Tijdens een leuke samenwerking hebben beide partijen vorm gegeven aan de nieuwe online nieuwsportal waarin men op een vertrouwde wijze nog sneller voorzien kan worden van het laatste nieuws, met of zonder foto en via diverse kanalen.

Vraagstelling

112Fryslan is bij Tussendoor gekomen met de vraag of wij konden voorzien in een WordPress oplossing, omdat men bij het vorige systeem tegen een aantal beperkingen aanliep, met name bij grote pieken in bezoekersaantallen. Uiteraard hebben we deze vraagstelling met veel enthousiasme opgepakt en vanaf vandaag presenteren we dan ook met een goed gevoel het nieuwe 112Fryslan.

Vernieuwd, maar vertrouwd

112Fryslan blonk uit in haar eenvoud. Het nieuws stond centraal en recent nieuws was in een oogopslag terug te vinden. Dit komt op de nieuwe site terug. De kolom met recent nieuws is blijven bestaan, maar voorzien van twee extra kolommen. Hierin vind je recente politieberichten en daarbij is momenteel de optie toegevoegd om live-verslagen te lezen (live nieuws bij grote gebeurtenissen). Ook nieuws uit de oude doos en social-media kanalen worden hierin direct meegenomen.

De zoekfunctie is uiteraard ook blijven bestaan. Naast dat je nu kunt zoeken op een trefwoord, kun je nu eveneens een filter instellen op datum. Zoek je dus specifiek nieuws van gister of van een specifieke periode, dan vind je de resultaten eenvoudiger terug. Ook is rekening gehouden met de groeiende doelgroep 'mobiele bezoekers'. De site presteert op smartphones beter, navigeert prettiger en heeft geen mogelijkheid meer om van links naar rechts te slepen. Ook is een nieuwsitem nu eenvoudig te delen via WhatsApp.

112 Fryslan112 Fryslan

Ervaring

De vrijwilligers van 112Fryslan hebben de nodige ervaring in het schrijven en publiceren van nieuwsberichten. In overleg en op verzoek van de redactie, is dan ook de mogelijkheid toegevoegd om items direct te plaatsen op de social media kanalen van 112Fryslan en kunnen Twitter-posts ingeladen worden in een nieuwsitem.

Schrijft een auteur een item, dan wordt deze eerst opgeslagen als concept ter goedkeuring, waarna de redactie een notificatie krijgt om deze te beoordelen en indien goedgekeurd te publiceren.

Benieuwd

Ben je benieuwd naar het resultaat? Chek dan hier meteen het nieuwe 112Fryslan.nl. Interesse of benieuwd of Tussendoor ook jou kan voorzien in de nodige WordPress oplossingen? Laat het ons weten. Bel ons of mail ons via onderstaande formulier.

112 Fryslan.nl112 Fryslan.nl
112 Fryslan.nl112 Fryslan.nl
112 Fryslan.nl112 Fryslan.nl
112 Fryslan.nl112 Fryslan.nl
112 Fryslan.nl112 Fryslan.nl