Trouwautoplaats

Op je trouwdag wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Het perfecte pak, de mooiste jurk, een mooi feest en al je vrienden en familie om je heen. Toch mist er in dit rijtje nog een belangrijk onderdeel. Het vervoer, dé trouwauto!

Tussendoor kreeg vanuit de oprichter van Trouwautoplaats de vraag om een website neer te zetten waar vraag- en aanbod van trouwauto’s bij elkaar komen. Beschikt men over de ultieme trouwauto? Dan moet deze daar kunnen worden aangeboden. Zoekt men dé perfecte trouwauto voor hun trouwdag? Dan vindt men die op Trouwautoplaats.

Het juiste gevoel

Bij een website als Trouwautoplaats is het van essentieel belang dat de juiste snaar wordt geraakt als het aankomt op gevoel en uitstraling. De website moet warmte, liefde en vertrouwen uitstralen en de presentatie van de auto’s is daarbij enorm belangrijk.

Door de combinatie van kleine franjes, een goede kleurcombinatie, warme en sprekende foto’s en weinig “schreeuwende” elementen staat er een dijk van een ontwerp voor Trouwautoplaats. Een website waar iedereen zijn of haar trouwauto zou willen reserveren.

Techniek

Achter de schermen is er enorm hard gebouwd aan een maatwerk CMS. Geen WordPress of ander open-source CMS, maar een maatwerk oplossing gebaseerd op Laravel. Dit was nodig gezien de vele specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever.

Denk hierbij aan de abonnementsvormen voor het aanbieden van één, twee, vijf of tien auto’s (korting per aantallen), het beschikbaar stellen van auto's in steden en provincies, de standplaats (plaats van aanbieder) en de maximale straal waarin verhuurd kan worden (op basis van de Google Maps API) en natuurlijk de offerte aanvragen met/zonder chauffeur, het aantal dagen, etc..

Binnen het maatwerk CMS is natuurlijk rekening gehouden met de optimalisatie voor Google / zoekmachines. Daarbij heeft het maatwerk CMS het voordeel t.o.v. WordPress en andere open source platformen dat de snelheid aanzienlijk beter en sneller is. Trouwautoplaats haalde tijdens de oplevering dan ook SEO scores van 96%(!) op gebied van snelheid. Dit komt met name doordat er geen plugins nodig zijn die diverse scripts aanroepen en omdat het mediabeheer volledig geoptimaliseerd is via diverse API koppelingen met diensten die de afbeeldingen sterk comprimeren.

Vliegende start

Met meer dan 70 auto’s (aangeboden) in een maand tijd heeft Trouwautoplaats een vliegende start. Er werd vanaf dag één veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een trouwauto aan te bieden.

TrouwautoplaatsTrouwautoplaats

Ook op zoek naar een website?

Ben je ook opzoek naar een website? Een maatwerk oplossing als Trouwautoplaats en/of wil je het maximale uit je website halen met betrekking tot online marketing en zoekmachine optimalisatie? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Tussendoor is specialist op gebied van WordPress en maatwerk oplossingen waarbij we zoekmachine vriendelijkheid hoog in het vaandel hebben.