Tussendoor en de Staat slaan handen ineen voor Sport Fryslân

Dat samenwerken vruchtbaar is, wordt wederom bewezen tijdens één van onze nieuwe samenwerkingen met de Staat van Creatie. de Staat van Creatie en Tussendoor zijn verantwoordelijk voor de nieuwe website van Sport Fryslân.

De Staat en Tussendoor hebben afgelopen maanden al uitgebreid kennis met elkaar kunnen maken tijdens een aantal interessante projectvoorbereidingen. Sport Fryslân is een van de eerste resultaten van deze jonge maar veelbelovende samenwerking.

Sport Fryslân is klant van de Staat van Creatie. Deze partijen hebben een vraagstuk bij Tussendoor neergelegd voor de ontwikkeling van de nieuwe website. De Staat heeft het concept vertaald in een ontwerp en uitgewerkt. hierna was Tussendoor internet & marketing verantwoordelijk voor de technische realisatie.

Sport FryslanSport Fryslan


Nieuw voor Tussendoor is dat de website voor Sport Fryslân volledig is ontwikkeld op basis van VisualComposer. Dit geeft de website-beheerders van Sport Fryslân de mogelijkheid om de website volledig te beheren, met behoud van alle stramienen en ontwerprichtlijnen. Meer vrijheid in het beheer van je website kun je vrijwel niet realiseren.

Om dit te bewerkstelligen hebben we een specifieke sectie voor Sport Fryslân ontwikkeld binnen Visual Composer. Dit zorgt ervoor dat beheerders altijd de beschikbare elementen terug kunnen vinden, zonder hierbij elementen te kunnen kiezen die niet voor de site bedoeld zijn. Het voordeel hiervan is dat nieuwe elementen eenvoudig(er) toegevoegd kunnen worden, mocht dat later nog nodig zijn.

Alle Sport Fryslân elementen voor Visual Composer hebben we verwerkt in een (kleine) plugin. Voordat een element beschikbaar is binnen Visual Composer, moet deze geregistreerd worden door bepaalde functionaliteiten van Visual Composer zelf aan te roepen. Omdat het om een groot aantal elementen gaat, hebben we er voor gekozen om een slimme lader te ontwikkelen die de elementen op een gestandaardiseerde manier inlaadt. Wanneer zo'n element is toegevoegd aan een pagina, kunnen we weer aan de hand van deze lader de juiste 'output' genereren.

Aan de voorzijde is alles natuurlijk volledig te schalen naar alle beschikbare schermen. De website presteert op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Daarnaast is de website ontworpen tot en met een maximale resolutie van 1280px, om ook op de grotere schermen goed tot uiting te komen.

Er is in bepaalde header secties gebruik gemaakt van geanimeerde afbeeldingen (SVG's) om zonder snelheidsverlies toch de beweegbaarheid, waar Sport Fryslân voor staat, te bewerkstelligen.

De snelheid is verder geoptimaliseerd door gebruik te maken van caching via WP-Rocket en lazyload. Op deze manier hebben we een website opgeleverd die excelleert in beheersbaarheid en tegelijkertijd optimaal presteert qua laadtijd.

Conclusie

Vanuit Tussendoor kunnen we zeggen dat de samenwerking met de Staat wederom een succesvolle match is. Een doordachte, mooie website met eenvoud in beheer en een optimale gebruikerservaring.

Ben je ook geïnteresseerd in een samenwerking of wil je een online inhaalslag maken? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag! Je kunt ons bereiken via 058 711 0916 , info@tussendoor.nl of via onze website-chat.

Sport FryslanSport Fryslan
Sport FryslanSport Fryslan
Sport FryslanSport Fryslan
Sport FryslanSport Fryslan
Sport FryslanSport Fryslan