Case

Garantie makelaars

WordPress Makelaar

Een multisite uitdaging met gebruik van onze WordPress Makelaar plugin.

Franchiseformule met 62 NVM makelaars

Garantiemakelaars is een landelijk opererend netwerk van meer dan 60 makelaarskantoren welke allemaal individuele websites hanteren, maar ook een overkoepelende website bieden. Medio 2018 zijn we gestart met de werkzaamheden voor Garantiemakelaars en ondertussen staan alle websites voor Garantiemakelaars en haar kantoren online! Een enorm toffe uitdaging waar we ons flink in hebben vastgebeten.
 

De klantvraag

De klantvraag in een notendop: dezelfde huisstijl, dezelfde basis en meer dan 60 kantoren blij maken met een nieuwe website waarop hun aanbod automatisch vanuit Realworks wordt geplaatst.

Een complex en ontzettend uitdagend vraagstuk, waar veel meer bij komt kijken dan je op het eerste gezicht verwacht. 

Het aanbod automatisch vanuit het Realworks CRM op de 60 WordPress websites plaatsen.

De meest geschikte oplossing zoeken voor het beheer van 60 websites.

Waar mogelijk maatwerk toepassen voor specifieke wensen van individuele kantoren. 

Het samenvoegen van het complete aanbod op de overkoepelende hoofdsite.

Project highlights

WordPress Makelaar

Multisite

Om 60 websites centraal te beheren en aanbod te verzamelen op een centrale plek, kiezen we voor een multisite. 

WordPress Makelaar

WordPress Makelaar plugin

Om het aanbod op te halen vanuit het Realworks CRM en te plaatsen op de losse subsites én de hoofdsite, maken we gebruik van onze WordPress Makelaar plugin. 

WordPress Makelaar

Individuele wensen

Voor de wensen van de individuele kantoren wordt in overleg besloten of dit subsite-breed wordt ingezet.

De uitdagingen

De uitdagingen waren met name de keus voor een WordPress Multisite of juist allerhande losse WordPress oplossingen, een stabiele hosting-omgeving voor het verwerken van al het woningaanbod, het samenvoegen van al het aanbod voor de overkoepelende site, de migratie en - last but not least - hoe krijg (en houd) je meer dan 60 kantoren tevreden?

We hebben uiteindelijk gekozen voor een Multisite omgeving waarin Garantiemakelaars als hoofdsite al het aanbod verwerkt. Alle objecten worden vanuit onze WordPress Makelaars plugin op de hoofdsite verwerkt en weergegeven. Op deze manier hebben we direct al het aanbod op één plaats. Vervolgens worden aan de hand van de kantoornummers (beschikbaar in de datafeed) alle objecten, behorende bij kantoren, weer uitgelezen bij de betreffende makelaars.

Dit biedt als voordeel dat je het aanbod maar één keer hoeft te verwerken en niet vanuit alle individuele sites weer naar de hoofdsite hoeft te sturen. Dit is overigens ook direct de doorslag geweest om voor een Multisite omgeving te kiezen.

WordPress multisite

Ook het nadeel is overigens het vermelden waard. Omdat het aanbod uitgelezen wordt aan de hand van de hoofdsite, kunnen (externe) plugins nog wel eens moeite hebben met bijvoorbeeld het opbouwen van een sitemap of WordPress zelf met het genereren van een RSS feed. 

Immers; het aanbod staat niet daadwerkelijk op de individuele site. 

Hiervoor hebben we maatwerk oplossingen geschreven, om op die manier diensten zoals DLVR.it te kunnen blijven gebruiken voor sociale doeleinden.

Stats

Om een beeld te geven van de mogelijkheden van deze multisite-omgeving (en omdat we stiekem trots zijn op het resultaat) delen we graag wat statistieken met je. 

Onze plugin verwerkt moeiteloos meer dan 1.200 objecten per dag via 63 makelaars kantoren. Hierbij worden meer dan 50.000 foto's en andere media verwerkt.

Maatwerk

In samenwerking met 2Inch uit Leeuwarden (zij waren verantwoordelijk voor het ontwerp) en Garantiemakelaars zelf zijn er overigens nog een aantal maatwerk uitbreidingen ontwikkeld specifiek voor Garantiemakelaars.

Zo worden alle verkoopcijfers uit de buurt verwerkt, zijn ervaringen vanuit Funda ingeladen ín WordPress (ten behoeve van de layout) en is het mogelijk voor gebruikers om een account aan te maken waarin ze favoriete woningen kunnen opslaan.

Daarnaast zijn er uitbreidingen voor het weergeven van Points of Interest op Google Maps bij de woningen, geven we de lijst van zaken weer en kunnen bezoekers zoeken op wijken (in steden). Ook aan 360 graden foto's, videos en de stand van de zon / ligging van de tuin is gedacht.

Andere oplossingen