WordPress Marketing Nieuwsbrief

Voorkom spam mail via de WordPress SMTP plugin

Leestijd: 2 minuten (458 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

10 april 2015 08:04

Hoe kom ik van spam af?

Een oplossing voor spam

Ben je een fanatiek WordPress gebruiker er loop je tegen het probleem aan dat je mail wel eens wordt gezien als spam of dat je afzender niet klopt? Dan ben je (gelukkig) niet de enige die tegen dit probleem aanloopt. Juist om dit probleem te verhelpen, is de gratis WordPress SMTP plugin in het leven geroepen.

Spam tackelen via SMTP

Via de WordPress SMTP plugin leg je een verbinding met je eigen mail account, je logt als het ware via wordPress in op je mailbox. Dit is puur een verbinding op de achtergrond, want de berichten uit je inbox verschijnen (natuurlijk) niet in het WordPress beheer.

De verbinding die wordt gelegd is om er voor te zorgen alle mails die via WordPress worden verzonden, denk hierbij aan mail via contactformulieren of mail in verband met gebruikers en updates, daadwerkelijk worden verzonden vanaf jouw mailadres.

Het voordeel van het versturen van mail via SMTP is dat jouw naam en email adres als afzender worden gebruikt en je dus minder in spam folders zult belanden bij de mensen waar je een bericht naartoe stuurt, niet geheel onbelangrijk dus.

Instellingen

Je stelt de WordPress SMTP plugin als volgt in:

  • Download de gratis plugin (via de WordPress repo);
  • Activeer de plugin en ga via Instellingen - Easy WP SMTP naar het instellingen scherm van de plugin;
  • Voer de gegevens in die gevraagd worden, afhankelijk van de dienst die je gebruikt kunnen die verschillen;
  • Gebruik het formulier aan de onderzijde van de pagina om een test-mail te verzenden en te bekijken of je instellingen kloppen.

Zie je de melding in je scherm dat de test mail goed is verzonden? Dan zijn je instellingen goed ingevoerd en kun je de plugin probleemloos gebruiken.

SMTP Instellingen Google

Vervolgens kun je de instellingen opslaan en testen. Ben je gebruiker van Google Apps of een @gmail account? Dan kun je de instellingen hier vinden.