profile image

Rick de Jong

Strategie

01 mei 2023 08:35

Laatste update: 28 april 2023 12:37

WooCommerce webshop en Bol.com

Hierom is het handig is om bol.com te koppelen aan jouw webwinkel

Als verkooppartner op Bol.com kan het interessant zijn om je Bol.com partner account te koppelen aan je webshop. Het biedt een aantal logistieke voordelen die we graag met je doornemen. Heb je een WooCommerce webshop? Dan hebben we ook nog eens de ideale oplossing voor je in huis.

Bol.com koppelen aan webshop

Als verkooppartner van Bol.com kunnen er verschillende redenen zijn waarom je Bol.com wilt koppelen aan je webshop. Dit kan zijn om logistieke voordelen te behalen, maar het kan ook zijn dat je meer inzicht wilt in verkooppotentie.

Logistieke voordelen

Bij de logistieke voordelen kun je denken aan inzicht in actuele voorraad of het verwerken van track en trace informatie. Maak je geen gebruik van LVB, dan kun je automatisch track & trace informatie vanuit WooCommerce verwerken in jouw Bol partner account / bestellingen. Maak je gebruik van VVB, dan kun je labels vanuit VVB automatisch printen op je labelprinter. 

Wil je meer informatie over logistieke voordelen van het koppelen van Bol.com aan jouw webshop? Lees dan ons artikel over het importeren van bestellingen vanuit Bol.com.

Verkoop potentie

Je kunt Bol.com ook koppelen aan je webshop voor inzicht in potentiële verkoop kansen. Bol.com geeft immers weinig inzicht in verkoop statistieken, al helemaal inzicht in historische data is vrij lastig te vinden.

Als je inzoomt op statistieken van de huidige dag, dan krijg je de meest gedetailleerde data. Maar als je wilt weten of afgelopen jaar de verkopen het meest hebben plaatsgevonden op een specifieke dag of op een specifiek tijdsframe, dan wordt het al lastiger. Laten we gerust zeggen: onmogelijk.

Eigenaarschap krijgen over jouw verkoopdata is dan ook onmisbaar als je wilt groeien. Weten welke dagen, welke tijdstippen en welke trends werken voor jouw klanten geeft inzicht in nieuwe mogelijkheden. 

WooCommerce webshop

Heb je een WooCommerce webshop? Dan is het koppelen van Bol.com aan jouw webshop een fluitje van een cent. Met onze Bol.com WooCommce plugin kun je vandaag nog aan de slag. Tevens biedt dit een aantal grote voordelen bovenop bovengenoemde twee. 

Heb je geen WooCommerce webshop, maar wil je Bol.com wel koppelen? Zoek dan eens of er geschikte software is voor jou webwinkelsotftware om Bol.com mee te koppelen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze Bol.com WooCommerce plugin? Neem dan gerust contact met ons op. Hieronder vind je tevens nog een aantal relevante artikelen m.b.t. onze Bol.com WooCommerce plugin.