profile image

Rick de Jong

Strategie

09 januari 2023 07:49

De oplossing voor Bol.com verkoop partners

Bol Partner

Ben je een verkooppartner op het Bol.com platform en maak je geen gebruik van LVB? Verkoop je naast Bol.com, ook in je eigen webwinkel  en maak je gebruik van WooCommerce? Dan kun je niet zonder onze Bol.com WooCommerce plugin om jouw bestellingen van Bol.com te importeren in WooCommerce

Bol.com bestellingen importeren

Een van de voordelen van onze Bol.com WooCommerce plugin is dat je bestellingen kunt importeren vanuit Bol.com naar WooCommerce. Dit biedt een aantal interessante voordelen.

  • Inzicht in bestellingen vanuit Bol.com én WooCommerce
  • Automatisch verwerken van verzendlabels (bij VVB of FBR)
  • Inzicht in actuele voorraad
  • Centrale administratie
  • Meer inzicht op ROI aan de hand van campagnes
  • Inzicht in statistieken tussen Bol.com vs WooCommerce
  • Mogelijkheid de klant automatisch te mailen ná een bestelling of retour


Bovenstaande lijst is niet allesomvattend, maar geeft wel een inzicht in de vele voordelen die een centraal beheer van bestellingen met zich mee brengt. Met name het voordeel om een centrale administratie te voeren én dus goed inzicht te hebben in actuele voorraad is belangrijk. 

LVB / VVB / FBR levering

De Bol.com WooCommerce plugin kan overweg met zowel LVB / VVB als FBR. Het maakt niet uit of je alle drie de varianten gebruikt bij je product aanbod. Bij het verwerken van de bestellingen kijkt de plugin naar de verzendmethode en aan de hand daarvan wordt de bestelling gesynchroniseerd naar WooCommerce. 

Wil je dus bestellingen importeren vanuit Bol.com naar WooCommerce die vanuit LVB geleverd worden, puur zodat je meer inzicht krijgt in omzet, maar wil je ook bestellingen importeren die je zelf moet verzenden, zodat deze automatisch meegaan in het pick-proces? Dan is dat geen enkel probleem.

Koppel Bol aan WooCommerce

Wil je direct beginnen met het synchroniseren van jouw Bol.com verkoop account met WooCommerce? Download dan direct onze plugin en begin vandaag nog!

Bol.com plugin voor WordPress & WooCommerce

De Bol.com Plugin voor WooCommerce is jouw alles in één oplossing!

Terugkoppeling bestellingen

Wanneer je bestellingen importeert vanuit Bol.com naar WooCommerce, zodat je automatisch bestellingen kunt verwerken die je zelf moet verzenden, dan is het wel zo prettig dat de verzendinformatie ook wordt teruggestuurd naar Bol.com. 

Ook dat wordt door onze Bol.com WooCommerce module afgehandeld. Zodra in WooCommerce een Track & trace code wordt verwerkt, zet onze module deze door naar Bol.com. De klant wordt hier door Bol.com van op de hoogte gebracht en jouw order wordt binnen Bol.com automatisch verwerkt. 

Het maakt hierin niet uit of je de Track & trace code zelf -handmatig - verwerkt of dat dit gebeurt via een extern fulfillment center of plugin van een derde.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze Bol.com WooCommerce plugin? Neem dan gerust contact met ons op of download ons whitepaper. Hieronder vind je tevens nog een aantal relevante artikelen m.b.t. onze Bol.com WooCommerce plugin.