profile image

Rick de Jong

Strategie

14 november 2022 07:13

Bol.com voor WordPress én/of WooCommerce

E-Commerce plugin

E-commerce is groter dan ooit. Nationaal, maar ook internationaal vinden mensen massaal hun weg naar de digitale winkelstraat. Dus hoe zorg je er voor dat je als ondernemer zichtbaar bent tussen het geweld van de online giganten? En hoe doe je dat als je net begonnen bent met jouw webshop?

Verschillende verkoopkanalen

Het antwoord op die vraag is spreiden. Zorg er voor dat je op de kanalen die er toe doen, goed zichtbaar bent. Optimaliseer je eigen (WooCommerce) webwinkel, zorg voor een goede SEO strategie, maak gebruik van advertising en zorg dat je zichtbaar bent op platformen zoals Bol.com en Amazon. 

Natuurlijk zijn er meer platformen dan enkel Bol.com en Amazon, maar gezien de uitdaging die het met zich meebrengt om goed zichtbaar te zijn op beide platformen, verkiezen wij kwaliteit boven kwantiteit. Een goede positionering op Bol.com en Amazon resulteert in meer omzet dan een matige listing op Bol.com, Amazon, Blokker, Ebay, Marktplaats, Beslist, Kieskeurig en ga zo maar door.

Bol.com WooCommerce plugin

Het spreiden van verkoopkanalen zorgt er ook voor dat het centraal beheren van data belangrijker wordt. Stel je maar eens voor. Je hebt voorraad beheer op Bol.com, Amazon en je eigen webwinkel. Misschien verkoop je ook nog wel via je eigen - fysieke - winkel. Hoe zorg je er voor dat je je voorraad actueel houdt? Hoe zorg je voor Logistiek? Aanbiedingen? En wat als een product retour komt? Hoe verwerk je dit? 

Dat is waar een goede Bol.com WooCommerce plugin kan helpen. De Bol.com WooCommerce plugin zorgt voor een synchronisatie tussen Bol.com en WooCommerce, waar jij vindt dat dat nodig is. 

Zo kun je er voor kiezen om producten te importeren of exporteren. Kun je orders uit Bol.com importeren in je WooCommerce shop, prijzen aanpassen vanuit Bol naar WooCommerce óf andersom, kun je (geanonimiseerde) klantgegevens importeren, zodat je informatie toe kunt sturen.. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Centraal voorraadbeheer

Het grote voordel van de Bol.com WooCommerce plugin is dus centraal beheer van je data. Je beheert je Bol.com verkoop account via je WooCommerce dashboard. 

Doordat je alle benodigde informatie synchroniseert en importeert, kun je je uitingen naar de klant ook centraal beheren. Marketing voeren, campagnes aanmaken en beheren, heb je meer inzicht in verkoopstatistieken en ROI, kun je  administratie automatiseren en heb je meer overzicht in actuele voorraden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze Bol.com WooCommerce plugin? Neem dan gerust contact met ons op of download ons whitepaper. Hieronder vind je tevens nog een aantal relevante artikelen m.b.t. onze Bol.com WooCommerce plugin.