profile image

Rick de Jong

Strategie

21 december 2022 11:02

Google reviews op je WordPress Website

Je kunt er niet meer zonder. Reviews op je website (of webwinkel) zijn belangrijker dan ooit. Reviews geven een gevoel van vertrouwen aan website bezoekers. In dit artikel nemen we je mee hoe je eenvoudig Google reviews op jouw website krijgt.

Google reviews

Het achterlaten van een review is door Google in de loop der jaren een stuk eenvoudiger gemaakt. Waar we een aantal jaar terug nog reviews moesten plaatsen via TripAdvisor (voor restaurants), Klanten vertellen (voor websites) of Trustpilot (als een site meertalig was), kan nu alles via Google Reviews.

Of je nou een restaurant hebt bezocht, een specifiek bedrijf op zoekt of een willekeurig monument bezoekt. Alles is via Google Reviews eenvoudig te beoordelen. 

Ook het opzoeken van reviews ie eenvoudig, want het kaartje met een foto van het restaurant en de reviews staan netjes gepresenteerd bij alle (contact)gegevens aan de rechterzijde van de zoekresultaten pagina.

Hoe krijg ik sterren in Google?

Maar hoe krijg je de Google reviews op je eigen WordPress website? Want niet iedere bezoeker komt via de zoekresultaten pagina, maar je wilt die bezoeker wel het vertrouwen geven van jouw beoordelingen en dus kwaliteit en klantvriendelijkheid. 

Dat is eenvoudiger dan je denkt. Er zijn namelijk tal van gratis plugins om Google reviews op je website in te laden. Je vindt onze gratis plugin overigens hier.

Wil je informatie over het installeren en configureren van onze plugin, werp dan een blik op dit artikel. Heb je die doorlopen? Dan staan vanaf dat moment de Google reviews op je website.

Google review uitnodigingen

Nu je in staat bent om de Google reviews op je website in te laden, is het van belang om te zorgen dat reviews actueel blijven. Immers; actuele positieve reviews wekken meer vertrouwen dan maandenlang geen enkele review. Maar hoe doe je dat?

Dat is waar onze GMB Review plugin PRO van pas komt. Met onze GMB Review plugin kun je namelijk jouw bezoekers of klanten uitnodigen om een review achter te laten, volledig vanuit je WordPress dashboard. Je kunt hier zelfs een template voor opstellen, zodat de tone of voice past bij jouw website. 

Het mooiste van alles? Je krijgt ook een notificatie als je een review hebt ontvangen. 

Standaard ontvang je van Google geen melding bij een nieuwe review en dat kan soms lastig zijn. Als je bijvoorbeeld een minder positieve review hebt, heeft het een positief effect als je hier snel op reageert. Doordat je een notificatie ontvangt, kun je dit snel afvangen.

Download Google My Business PRO

Wil je de Google MY Business PRO plugin direct proberen? Bestel deze eenvoudig en begin vandaag nog met het ophalen van jouw positieve bedrijfs beoordelingen!