profile image

Rick de Jong

Strategie

27 juni 2023 12:26

Laatste update: 08 mei 2023 06:29

Tussendoor dashboard

Volledige vrijheid in het beheren van jouw licenties & plugins.

Vrijheid, flexibiliteit, snelheid en gemak. Vier kernwaarden die niet alleen staan voor het dashboard dat we hebben ontwikkeld, maar specifiek de reden zijn waarom we het zijn gaan ontwikkelen. 

Als je een plugin bestelt, wil je die direct kunnen downloaden. Niet wachten op een mailtje - die misschien ook nog wel wordt tegengehouden door een spamfilter. En als je ‘s avonds doorwerkt om een website te lanceren, wil je niet op ons wachten om de licentie vrij te geven.

Jij krijgt volledig beheer

Bovenstaand zijn twee voorbeelden van situaties die bij ons regelmatig voorkwamen. Strenge filters hielden onze bijlagen tegen en het vrijgeven van een licentie kon alleen aan onze kant. Dat stopt nu. 

We hebben een omgeving ontwikkeld waar jij als klant volledig beheer hebt over jouw licenties. In dit artikel neem ik je mee in wat dit voor jou betekent. Wil je meer diepgang? Bekijk dan ook onze handleidingen sectie of onze veelgestelde vragen.

Download Wordpress plugin

Download jouw plugin. Direct

We beginnen dit artikel in chronologische volgorde. Zodra je een bestelling hebt geplaatst voor een van onze plugins, kun je die vanaf nu direct downloaden in jouw dashboard. 

Maak je al gebruik van onze plugins, maar heb je nog geen account? Geen ramp. Als je probeert in te loggen in het dashboard herkennen we automatisch jouw gegevens, waarna je eenvoudig jouw account kunt activeren. 

De download mogelijkheid van plugins blijft bestaan. Wil je op een later moment de plugin nogmaals downloaden, dan kan dat dus ook.

Factuur downloaden

Hoewel wij facturen standaard per mail verzenden, komt het wel eens voor dat deze over het hoofd wordt gezien of niet wordt doorgestuurd aan de juiste collega. Kan gebeuren. Vanaf nu kun je ook jouw facturen eenvoudig downloaden vanuit jouw persoonlijke dashboard. 

wist je dat bij het lanceren van ons dashboard, we ook direct de opmaak van onze factuur en de mail waarin we die verzenden hebben aangepast. Het klopt dus dat deze er anders uitzien dan je van ons gewend was.

Licentie beheren

Licenties zijn bij ons gekoppeld aan een domein. Nu komt het vaak voor dat dit domein in eerste instantie een ontwikkel-domein is. Lokaal of online, dat maakt niet veel uit. Zodra de ontwikkeling klaar is, wil je de licentie dus vrijgeven, zodat je de licentie kunt activeren op de uiteindelijke domeinnaam. 

Vanaf nu kan dat. Je kunt licenties vrijgeven, zodat je ze opnieuw kunt activeren. De installatie op de oude domeinnaam werkt vanaf dat moment niet meer. 

Heb je de licentie gekocht voor een makelaar - bijvoorbeeld als webbouwer - en wil je daar tussenuit stappen om administratief gedoe te verminderen? Dan kan dat nu ook. Je kunt licenties eenvoudig overdragen naar de uiteindelijke gebruiker. 

Wordpress licentie verhuizen

Ook als het bedrijf waar je de licentie naar verhuizen wilt nog geen klant bij ons is, is dit mogelijk. De nieuwe eigenaar ontvangt van ons een mail die hij / zij kan bevestigen. Ze kunnen dan direct alle benodigde gegevens invoeren en de licentie overnemen. 

En tot slot: opzeggen. Ook dat is vanaf nu mogelijk. Je kunt in jouw dashboard de verlenging van jouw licentie beëindigen. De licentie loopt door tot de verlengdatum en stopt vanaf dat moment met werken. Zo maken we opzeggen nog makkelijker dan aanvragen. Uniek. 

Nieuwe plugins óf add-ons

Wil je een extra licentie of wil je add-ons voor jouw plugin bestellen? Voorheen moest dit via de mail. Dat had te maken met een kleine technische beperking aan onze kant van het bestelformulier. Dat is nu verleden tijd.

In jouw omgeving kun je eenvoudig add-ons bestellen specifiek voor plugins die jij afneemt. Wil je extra licenties voor een bestaande plugin? Ook dat kan. Je voert hier zelf een referentie bij in, zodat je kan herkennen voor wie die licentie is afgenomen. 

Meerdere gebruikers

Last but not least: gebruikers. Een win-win. Je kunt meerdere gebruikers koppelen aan jouw bedrijfs-account. Op die manier voorkomen we aan onze kant dubbele debiteuren én kunnen jouw collega’s ook eenvoudig plugins bestellen als ze daartoe gemachtigd zijn. 

Collega’s die worden toegevoegd aan een bedrijfsaccount hebben geen beperking en kunnen dus ook facturen inzien, plugins downloaden, licenties vrijgeven en nieuwe plugins of add-ons bestellen. Wel zo makkelijk. 

Wil je meer informatie over onze online klantomgeving? Neem dan een kijkje in onze handleidingen sectie of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.