profile image

Rick de Jong

Strategie

24 januari 2023 09:22

Laatste update: 24 januari 2023 10:22

Verwerk je verzendlabels centraal

Verzendlabels voor bestellingen in WooCommerce

Je verkoopt je producten al enige tijd succesvol in WooCommerce en ook bestellingen via Bol.com komen ondertussen goed door. Maar hoe zorg je dat de bestellingen uit Bol.com ook een verzendlabel krijgen en hoe koppel je dit vervolgens weer terug? 

Verzendlabel Bol.com in WooCommerce

Als je zowel Bol.com als WooCommerce gebruikt, dan verwerk je bestellingen idealiter op één plek. Aangezien je WooCommerce bestellingen niet kunt beheren in Bol.com, is het voordehand liggend dat je je Bol.com bestellingen beheert in WooCommerce

Maar los van het beheren van bestellingen, wil je ook de verzendlabels centraal beheren. Afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt, is het beheren van verzendlabels van Bol.com in WooCommerce goed mogelijk.

Bol.com bestellingen verzenden

Er zijn een aantal situaties mogelijk waarop en waarin je je Bol.com bestellingen kunt verzenden. 

LVB: Wanneer je gebruik maakt van LVB (Logistiek Via Bol), is het niet nodig om verzendlabels van Bol.com in WooCommerce in te laden. Bol handelt immers de logistiek af. 

Verzenden Via Bol

VVB: Verzenden via Bol is een vrij nieuwe methodiek. Hierbij maak je gebruik van verzendlabels die je via Bol.com aanmaakt. Dit biedt een aantal voordelen voor jou als partner, maar daar gaan we hier verder niet op in. 

Als je VVB gebruikt kun je het label vanuit Bol.com dus handmatig aanmaken, maar als je bestellingen importeert in Woocommerce, wil je idealiter niet alsnog moeten inloggen in Bol.com. Als je gebruik maakt van onze Bol.com WooCommerce plugin, worden VVB labels automtisch gedownload in jouw WooCommerce / WordPress omgeving. Je kunt deze via je eigen labelprinter printen en het pakket versturen. Bol.com handelt de VVB informtie in de order verder af. 

Logistiek door de retailer

FBR: Als je gebruik maakt van FBR (vrij vertaald logistiek door retailer), dan draag je zelf zorg voor de verzending. Feitelijk gebruik je dus geen enkele logistieke oplossing van Bol.com. 

Hierin zijn wederom een aantal situaties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een fulfilment of zendingen zelf - handmatig - verwerken. Dit kan vervolgens via losse labels van PostNL, UPS of DPD, maar ook via MyParcel of Sendcloud. 

Afhankelijk van de methode is het van belang dat er track en trace informatie op tafel komt. Immers wordt je als partner op Bol.com afgerekend op je leverbelofte. 

Als je gebruik maakt van een fulfilment center, dan is de kans groot dat zij de track en trace informatie automatisch in WooCommerce zetten via een standalone plugin. Dit geldt ook voor Sendcloud en Myparcel. Doe je zendingen handmatig? Dan zul je zelf moeten zorgen dat de track en trace informatie in WooCommerce wordt verwerkt. 

Koppel Bol.com met jouw website

Wil je jouw Bol.com account koppelen met je WooCommerce webwinkel of WordPress website? Begin vandaag nog, je bestelt de plugin eenvoudig hieronder.

Bol.com plugin voor WordPress & WooCommerce

De Bol.com Plugin voor WooCommerce is jouw alles in één oplossing!

Verzendlabel van WooCommerce in Bol.com

De verzend (track en trace) informatie staat nu opgeslagen in WooCommerce, maar je moet de informatie uiteraard ook nog verwerken in Bol.com. Immers, dat is waar je op afgerekend wordt. Ook dat wordt afgevangen door onze Bol.com WooCommerce module. Wij zorgen er niet alleen voor dat verzendlbels uit Bol.com in WooCommerce worden ingeladen, maar zorgen ook dat track en trace informatie uit WooCommerce wordt doorgestuurd naar Bol.com 

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze Bol.com WooCommerce plugin? Neem dan gerust contact met ons op of download ons whitepaper. Hieronder vind je tevens nog een aantal relevante artikelen m.b.t. onze Bol.com WooCommerce plugin.