profile image

Iwan Wijkstra

Planning & Communicatie

12 december 2022 12:22

Laatste update: 18 april 2024 09:28

Schaduw tuin berekenen

Zon schaduw kaart

Een tuin op het zuiden. Een veelgehoorde wens - soms zelfs een eis - bij het zoeken naar een nieuwe woning. Als je eenmaal de beschikking hebt over een tuin op het zuiden, snap je wel waarom. Langer genieten van de zon in je tuin, zorgt voor een langer, zomers gevoel. 

Zonnegrens

Een veelgehoorde term is dan ook de zonnegrens. De zonnegrens is feitelijk het gedrag van de zon en schaduw op een specifiek adres of een locatie, gedurende de maanden van het jaar en gedurende de loop van de dag.

Tussendoor heeft een oplossing ontwikkeld om op basis van de maanden van het jaar en de tijd van de dag - via een eenvoudige interface - de schaduw op een kaart weer te geven. Op deze manier kan iedereen zien hoeveel zon zijn of haar nieuwe voor of achteruin heeft.

Schaduwgrens add-on bestellen

Vragen, tips of ondersteuning nodig? Tijdens of na de installatie van de plugin staan wij voor je klaar. Zowel telefonisch als per e-mail.

Schaduwstand add-on voor WordPress makelaar plugin

Schaduwstand add-on voor WordPress makelaar plugin

Mapbox en Open Street Maps

Onze zonnegrens oplossing werkt zowel op basis van Mapbox als met Open Street Maps. Maakt je website al gebruik van een van deze oplossingen, dan kun je die ook gebruiken voor het weergeven van zon en schaduw op die specifieke kaart.

Schaduw berekenen met Google Maps

Idealiter maak je voor het ophalen van de stand van de zon en schaduw gebruik van coördinaten; de longitude en latitude. Hier heb je echter een Google MAPS API key voor nodig (link naar artikel). Dit kan een lastig karwei zijn en niet iedereen zit daar op te wachten.

Om dat probleem op te lossen kunnen wij eveneens de coördinaten aan onze kant verwerken, op basis van een postcode en huisnummer. Een Google Maps API is dus niet vereist voor de werking van onze zonnegrens oplossing.

WordPress Makelaar plugin

Onze zonnegrens oplossing werkt eveneens samen met onze makelaar plugins. Dit geldt voor al onze makelaar plugins. Op deze manier kun je de stand van de zon eenvoudig weergeven bij objecten die onze plugin verwerkt, zonder dat je hier als makelaar extra werk aan hebt. 

Gebruik je onze makelaar plugin niet, maar wil je wel de zonnegrens weergeven op jouw website? Dan kan dat ook. Onze oplossing is ook te integreren zónder makelaars plugin.