Blog - Bol.com

Bol.com API key aanmaken

Leestijd: 2 minuten (328 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

02 maart 2023 03:12

Laatste update: 02 maart 2023 03:20

Verbinding maken met Bol.com partner account

Vanuit jouw Bol.com Partner Account

Als Bol.com partner kun je een API key aanmaken voor diverse doeleinden. Een daarvan is voor het gebruik van onze WordPress plugin. Via de API key kan onze plugin een verbinding maken met jouw Bol.com Partner Account.

In deze handleiding nemen we door hoe je binnen je Bol.com Partner Account een API key aanmaakt. Of je de key vervolgens gebruik voor onze plugin of andere doeleinden, is natuurlijk aan jou.

In deze handleiding ga ik ervan uit dat je ingelogd bent in je partner account. Nadat je bent ingelogd klik je in de rechter bovenzijde van je scherm op je bedrijfsnaam en vervolgens op instellingen (zie markering).

Je komt nu in het instellingen scherm van Bol. Aan de linkerzijde van dit scherm klik je op Diensten en vervolgens op API instellingen


 

Onder het kopje “Client credentials voor de Retailer API” kun je een API key aanmaken. Geef de key een naam die je herkent. Als je later meerdere keys nodig hebt, weet je namelijk exact welke key, waarvoor dient. Dat is handig als je een dienst stopzet en de key die daarvoor nodig was wilt verwijderen.

Nadat je de nam het ingevoerd klik je op aanmaken. De key is nu succesvol aangemaakt. Je vindt een deel van de key in het overzicht. Het ander gedeelte - de geheime sleutel - zie je als je “Toon secret” aanklikt.