profile image

Rick de Jong

Strategie

09 februari 2023 09:40

Laatste update: 15 februari 2023 11:51

WordPress PHP 8 compatibility

Tussendoor plugin updates

Het meerendeel van onze plugins heeft een update ondergaan. Hierdoor ondersteunen deze plugins PHP versie 8. Doordat er backwards compatibility issues ontstaan bij PHP versies ouder dan 7.4, kun je onderstaande plugins niet meer gebruiken met PHP 7.3 of ouder. PHP 7.4 wordt nog wél ondersteund.

De volgende plugins zijn geüpdatet en dus van toepassing op dit artikel

Weet je niet zeker welke PHP versie je momenteel gebruikt? Controleer dit dan voordat je de update uitvoert. Je vindt je huidige PHP versie in het dashboard van de plugin. 

Risico's van verouderde PHP versies

Gebruik je nog een oude versie van PHP? Wees je er bewust van dat versie 7.4 (en ouder) end of life hebben bereikt. Deze versies ontvangen geen updates en security patches meer. Vanuit de AVG ben je verplicht om je website up-to-date te houden. De PHP versie is hier een belangrijk onderdeel van.

Wanneer je een verouderde PHP versie gebruikt wordt deze niet meer ondersteund. In deze versies kunnen kwetsbaarheden ontstaan waar misbruik van gemaakt kan worden, bijvoorbeeld door hackers.

Consequenties PHP versie updaten

Let op, het updaten van de PHP versie kan consequenties hebben voor je website. Wanneer je besluit om je PHP te updaten naar versie 8 dan kun je onderstaande issues tegenkomen:

  • De werking van plugins die niet compatibel zijn met PHP 8 kan verminderen. Informeer bij de bouwer van de plugin of de versie die jij gebruikt compatibel is met PHP 8.
  • Het updaten van je PHP versie kan invloed hebben op de snelheid van je website. Test de snelheid van je website voor- en na het uitvoeren van de PHP update.
  • In het ergste geval is je website niet meer te benaderen na het updaten van de PHP versie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verouderd thema wat niet compatibel is met PHP 8.

 

Vragen

Heb je vragen over je huidige PHP versie of loop je tegen problemen aan bij het updaten van je PHP versie of van de plugin? Laat je gegevens achter en we komen hier zo snel mogelijk bij je op terug. 

Contact opnemen
Processing ...