Google+ auteur / profielfoto in Zoekresultaten via WordPress functie

door in

Google+ auteur / profielfoto in Zoekresultaten via WordPress functie

Het was even lastig zoeken naar een titel voor deze snippet, maar wat de bedoeling is van de volgende functie, is om de profielfoto van een auteur (jou in dit geval) te tonen in de zoekresultaten van Google. Je ziet het namelijk steeds vaker: je zoekt een artikel en wat direct opvalt is een foto van de auteurs van dat artikel. Dat is direct de reden waarom het zo belangrijk is; het werkt! Nu zijn er tal van plugins om dat te realiseren, maar persoonlijk ben ik er voorstander van om zo weinig mogelijk plugins te gebruiken. Via de onderstaande, eenvoudige, functie is het mogelijk om de auteurs informatie op te halen. Let hierbij wel op dat het slechts om één auteur gaat over de gehele site. Het is tevens geen garantie dat de profielfoto's ook daadwerkelijk getoond worden. Hiervan ben je in afwachting van Google zelf. Gebruik je meerdere auteurs op een website en wil je voor iedere auteur de mogelijkheid hebben om een profielfoto te tonen vanuit Google+? Dan moet je de snippet voor meerdere auteurs gebruiken dan kun je via de WordPress SEO by Yoast plugin nu standaard per gebruiker een Google+ profiel invullen. Download de plugin, installeer, activeer deze en bewerk vervolgens de gebruikersprofielen binnen WordPress.

De code

Hieronder vind je de code voor één auteur. Kopieer deze code en plak 'm in je functions.php van het huidige / actieve thema.
add_action('wp_head', 'add_google_rel_author');
		function add_google_rel_author() {
		echo '			<link href="https://plus.google.com/user-id-hier/posts" rel="author" />';
	}
Je ziet in de functie "user-id-hier", dit is de plaats waar je je eigen Google Plus ID in moet vullen.

That's it

Sla vervolgens je functions.php op en je bent alweer klaar. Om te controleren of alles goed is gegaan, kun je via Google Webmaster Tools controleren of alles goed is gegaan en de koppeling qua techniek klopt.

Google+ auteur / profielfoto in Zoekresultaten via WordPress functieGoogle+ auteur / profielfoto in Zoekresultaten via WordPress functie

Vind je dit bericht interessant?

Vind je dit bericht interessant? Dan zou ik het erg waarderen als je een like of andere "social-share" achter laat ;)